PREDSTAVLJANJE KNJIGE “GLASOVI U NAMA”

Nakon što je u Kulturnom Centru Beograda, 30.avgusta 2022. predstavljena moja knjiga “Glasovi u nama – Priče sa psihoterapije”, dobila sam poziv od Mirka Demića, književnika, urednika i direktora Narodne biblioteke u Kragujevcu da gostujem upravo u toj biblioteci, u četvrtak 22.septembra 2022 u 19h.

Gosti večeri biće Gordana Calić, master logoped, REBT psihoterapeut pod supervizijom koja će se osvrnuti na priče kao terapeut, Kosta Milovanović govoriće o procesu pravljenja ilustracija, a Marinko Lolić učestvovaće kao književni kritičar.

Glumac Stefan Fišer čitaće priče sa autorkom.

Ulaz je slobodan.

Promotivna cena knjige te večeri samo za posetioce biti 1800 din, u redovnoj prodaji je 2400. Knjiga će biti prvenstveno u online prodaji, a može se naručiti na mailu: psihoterapeutbiljana@gmail.com Narudžbe se primaju i za sve zemlje iz regiona.

Dobrodošli na veče u čijem centru će biti autentične psihoterapijske priče iz ugla integrativnog terapeuta. Dobrodošli ste na književno veče ako želite saznati više o psihoterapiji, o ljudskom razvoju, o prevladavanju različitih trauma…o ljudskim dramama i njihovim isceljenjima i razrešenjima!

Biljana Ćulafić, autorka knjige, pedagog i psihoterapeut

REKLI SU O KNJIZI…

“U 55 probranih vinjeta sa psihoterapije, autorka nam nadahnuto otkriva svoj integrativni pristup u radu sa traumama, bile one razvojne, relacione ili šok-traume.

Knjiga je svedočanstvo mogućnosti pozitivne promene, psihološkog rasta i razvoja kroz psihoterapiju posle traume, o kom klijenti govore, odnosno svedočanstvo nečega što mi u okviru psihotraumatologije nazivamo ,,posttraumatski rast”.

Ono što je najvažnije je da ova knjiga može pružiti nadu traumatizovanima, nadu da preživljena trauma koja za njih još nije završena i svakodnevno ih muči kroz košmarne snove ili intruzivne misli, zahvaljujući psihoterapijskim modalitetima koje autorka primenjuje na integrativan način, može konačno postati prošlost.”

Ana Ristović, dipl.psiholog, master psihologije, ECP telesni psihoterapeut, Evropski sertifikovani EMDR praktičar

“Dok čitate istinite životne priče, ispovesti i dijaloge, koje je naša autorka zabeležila slušajući svoje klijente, pred vama se otkrivaju neki od temeljnih problema ljudskog života koji su daleko od toga da budu u našoj sredini na adekvatan način dovoljno teorijski reflektovani.

Promišljena sinteza vrhunskog pedagoškog znanja i savremenih oblika psihoterapeutske prakse (EMDR, psihodrama, sistemska porodična psihoterapija, shema terapija) su dragocen izvor, koji predstavlja izvanredan vodič za one koji žele da se stručno i profesionalno bave prevencijom i lečenjem raznih oblika socijalne patologije.

Marinko Lolić, PhD filozofije, naučni saradnik na Institutu Društvenih nauka u Beogradu.