PREDSTAVLJANJE KNJIGE “GLASOVI U NAMA”

U Kulturnom Centru Beograda, Knez Mihajlova br.5, u utorak, 7.juna 2022.u 19 časova biće predstavljena moja knjiga “Glasovi u nama – Priče sa psihoterapije”. Priče je ilustrovao Kosta Milovanović.

Moderatorkinja književne večeri je novinarka Natalija Milosavljević, Marinko Lolić će se osvrnuti na priče kao književni kritičar, a glumica Maja Kolundžija Zoroe i Aleksandar Čović čitaće priče samnom.

Ulaz je slobodan.

Promotivna cena knjige te večeri je 2000 din, u redovnoj prodaji biće 2400. Knjiga će biti prvenstveno u online prodaji, a može se naručiti na mailu: psihoterapeutbiljana@gmail.com

Dobrodošli na veče u čijem centru će biti autentične psihoterapijske priče iz ugla integrativnog terapeuta. Dobrodošli ste na književno veče ako želite saznati više o psihoterapiji, o ljudskom razvoju, o prevladavanju različitih trauma…o ljudskim dramama i njihovim isceljenjima i razrešenjima!

Biljana Ćulafić, autorka knjige, pedagog i psihoterapeut

REKLI SU O KNJIZI…

“U 55 probranih vinjeta sa psihoterapije, autorka nam nadahnuto otkriva svoj integrativni pristup u radu sa traumama, bile one razvojne, relacione ili šok-traume.

Knjiga je svedočanstvo mogućnosti pozitivne promene, psihološkog rasta i razvoja kroz psihoterapiju posle traume, o kom klijenti govore, odnosno svedočanstvo nečega što mi u okviru psihotraumatologije nazivamo ,,posttraumatski rast”.

Ono što je najvažnije je da ova knjiga može pružiti nadu traumatizovanima, nadu da preživljena trauma koja za njih još nije završena i svakodnevno ih muči kroz košmarne snove ili intruzivne misli, zahvaljujući psihoterapijskim modalitetima koje autorka primenjuje na integrativan način, može konačno postati prošlost.”

Ana Ristović, dipl.psiholog, master psihologije, ECP telesni psihoterapeut, Evropski sertifikovani EMDR praktičar

“Dok čitate istinite životne priče, ispovesti i dijaloge, koje je naša autorka zabeležila slušajući svoje klijente, pred vama se otkrivaju neki od temeljnih problema ljudskog života koji su daleko od toga da budu u našoj sredini na adekvatan način dovoljno teorijski reflektovani.

Promišljena sinteza vrhunskog pedagoškog znanja i savremenih oblika psihoterapeutske prakse (EMDR, psihodrama, sistemska porodična psihoterapija, shema terapija) su dragocen izvor, koji predstavlja izvanredan vodič za one koji žele da se stručno i profesionalno bave prevencijom i lečenjem raznih oblika socijalne patologije.

Marinko Lolić, PhD filozofije, naučni saradnik na Institutu Društvenih nauka u Beogradu.