Partnerska terapija namenjena je parovima kod kojih postoje teškoće u međusobnoj komunikaciji, učestale razmirice, konflikti i tenzije, ili su partneri uočili hladnoću I otuđenost u vezi, a sve to može dovesti do toga da nezadovoljstvo partnerskim odnosom postaje dominanto osećanje u partnerskoj relaciji.  

Takođe, namenjena je parovima koji se nalaze u životnim izazovima ili krizama, na primer parovima koji se bore za potomstvo, parovima koji su izgubili člana porodice, parovima koji planiraju da odu u inostranstvo I slično.

Razlozi za nezadovoljstvo mogu biti različiti:

· Jedan ili oba partnera se žale na nedostatak emocionalne povezanosti, u smislu manjka razgovora I zajednički provedenog vremena, ili nedovoljno fizičke bliskosti.
· Učestale svađe koje se ne završavaju dogovorom
· Različiti načini iskazivanja ljubavi
· Nedostatak seksualnog zadovoljstva
· Neslaganje u vezi sa vaspitavanjem dece ili željom da s ima dete
· Neverstvo, paralelna veza
· Neslaganje u vezi sa načinom upravljanja novcem I različitost u pogledu budućih planova za život
· Nema empatije,
· Partneri su defanzivni,
· Osećaju se povređeno,
· Prisutna je borba za moć i nerazumevanje

Tokom terapije partneri, uz pomoć psihoterapeuta,  definišu na čemu bi radili (koji cilj žele postići terapijom), rade zadatke koje osmišljavaju zajedno sa terapeutom I izvode ih u svakodnevnom životu, saznaju više o svom razvojnom putu kao i razvojnom putu partneta, uče da izražavaju emocije na konstruktivan način, da aktivno slušaju jedno drugo, da prepoznaju i uvažavaju različitosti, da neguju partnerski odnos, da budu dobronamerniji I empatićniji prema partner, da osvešćuju koja uverenja i stavovi ometaju njihov odnos u braku, ili vezi sa partnerom, I da izgrađuju nova, korisnija.

Terapija razvoda namenjena je parovima, kada je jedan od partnera ili su oba partnera – doneli odluku o razvodu. Razvod je izuzetno stresan događaj, I vrlo često terapiju razvoda radim samo sa jednim partnerom, kako bi prihvatio novu situaciju i bolje se prilagodio, te  kombinujem sistemsku porodičnu terapiju sa EMDR i shema psihoterapijom. 

Ova terapija dovodi do uspešnijeg prevazilaženja i rešavanje mnogih pitanja koja se u razvodu pojavljuju poput organizacije daljeg dovoljno dobrog roditeljstva, prevazilaženje psiholoških problema pri razvodu, konsultacije i organizacija na nivou finansijskog, psihološkog i roditeljskog funkcionisanja.

I bračna/partnerska I terapija razvoda terapija se odvija u atmosferi poverljivosti sa terapeutom. Učestalost susreta je jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje, o čemu se zajednički dogovaraju klijenti i terapeut.